shape
shape

2022 DÜNYA NE KONUŞTU?

2022 Dünya Ne Konuştu?

Dünya Ne Konuşuyor Raporları

Rapor, KOSAM'ın 2022 yılında hazırladığı "Dünya Ne Konuşuyor?" raporlarından bir seçki niteliğinde olup, dünyaya yol gösteren düşünce kuruluşlarının 2022 yılı gündemine dair bir özet şeklindedir.

Detaylar

Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi, uluslararası düşünce kuruşlarının faaliyetlerini, raporlarını ve güncel değerlendirmelerini düzenli takip eder. Bu kapsamda 2022 yılı içerisinde KOSAM bünyesinde; dünya ve ülke gündemi hakkında bilgilenmek, düşünce kuruluşlarının raporlarından haberdar olmak ve en önemlisi küresel fırsatlardan faydalanıp risklerden kaçınmak için stratejik çalışmaları aktarmak amacıyla “Dünya Ne Konuşuyor?” Raporları hazırlandı.

“Dünya Ne Konuşuyor?” Raporu, her ayın ilk ve ikinci yarısını kapsamak üzere ayda iki defa okurlarıyla buluştu. Rapor için Kuzey ve Latin Amerika, Euro Bölgesi, Orta ve Uzak Asya, Afrika, Orta Doğu, Avrasya vb. çeşitli bölgelerde faaliyet gösteren düşünce kuruluşlarının gündemleri KOSAM’ın uzman kadrosu tarafından analiz edildi. Süreçte “hangi kuruluş ne tür konularda çalışmış, gündemde ne var ve gelecekten beklentileri neler?” sorularına cevap arandı.

“Dünya Ne Konuşuyor?” Raporu; 18 ülkede faaliyet gösteren 97 düşünce kuruluşunu güncel olarak takip edip, 459 çalışmayı (rapor, makale vb.) ve 200’ün üzerinde etkinliği tek tek inceleyerek Ekonomi, Politika, Çevre ve Sosyal olmak üzere dört ana başlıkta hazırlandı. Makale, rapor, bilgi notu, yorum vb. çalışmaların kısa özetleri okuyucuya yansıtılırken konu başlığı, makalenin hangi kurumdan alındığı ve bu merkezlerin hangi ülkede faaliyet gösterdikleri de raporda yer aldı. Her özetin sonunda konuyla ilgilenen okurların orijinal çalışmaya hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için erişim linkleri açık şekilde paylaşıldı.

“2022 Dünya Ne Konuştu?” Raporu ise yukarıda amacı, muhtevası ve rakamları teferruatlı şekilde izah edilen yayınlardan bir seçki niteliğinde hazırlanmış olup, dünyaya yol gösteren düşünce kuruluşlarının 2022 yılı gündemine dair bir özet şeklindedir.

Hızlı İletişim

Konuyla ilgili merak ettikleriniz veya iletmek istedikleriniz için hemen bize yazabilirsiniz!

Diğer Raporlar