shape
shape

2023 DÜNYA NE KONUŞTU?

2023 Dünya Ne Konuştu?

Dünya Ne Konuşuyor Raporları

“2023 Dünya Ne Konuştu?" almanağı; ilgilileri dünya ve ülke gündemi hakkında bilgilendirmek, küresel fırsat ve riskleri ortaya koymak amacıyla, ayda iki defa hazırladığımız 2023 yılındaki “Dünya Ne Konuşuyor?” raporlarının bir özeti niteliğini taşımaktadır.

Detaylar

Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM); düşünce kuruluşu kimliğiyle araştırma raporları üretmeye, bilgi notları yayımlamaya ve farklı sorunlara çözüm sunma amacıyla projeler hazırlamaya devam ediyor.

KOSAM; bölgesel, ulusal ve küresel perspektifiyle ekonomiden politikaya, ticaret ve sanayiden tarıma, yerel yönetimlerden enerjiye kadar farklı başlıklarda yürüttüğü çalışmalarıyla ilgili olarak 2023 yılında;

• Asgari ücret tartışmalarında tüm ülkenin gündemini değiştiren Bölgesel ve Sektörel Asgari Ücret Raporunu

İklim Değişikliği, Yerel Yönetimler, Akıllı Tarım, Sürdürülebilir Kalkınma, Dünya Gündeminde Buğday ve Et Süt Yumurta Raporlarını kamuoyuna sundu.

KOSAM, ilgilileri dünya ve ülke gündemi hakkında bilgilendirmek, küresel fırsat ve riskleri ortaya koymak amacıyla uluslararası düşünce kuruşlarının faaliyetlerini, raporlarını ve güncel değerlendirmelerini içeren “Dünya Ne Konuşuyor?” (DNK) Raporlarını Ekonomi, Politika, Çevre, Sosyal ve Teknoloji olmak üzere beş ana başlıkta ayda iki defa okurlarıyla buluşturmaya da devam ediyor.

2023 yılında 24 DNK raporu yayımlayan KOSAM, bu süreçte dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 40 ülkede faaliyet gösteren 151 düşünce kuruluşunu takip edip, 578 rapor, makale, bilgi notu vb. çalışma hazırlarken 200’ün üzerinde etkinliği okuyucuların ilgisine sundu.

"2023 Dünya Ne Konuştu?” Raporu ise yukarıda amacı, içeriği ve rakamları detaylı şekilde açıklanan yayınlardan bir seçki niteliğinde hazırlanmış olup dünyaya yol gösteren düşünce kuruluşlarının 2023 yılı gündemine dair bir özet niteliğindedir.

Hızlı İletişim

Konuyla ilgili merak ettikleriniz veya iletmek istedikleriniz için hemen bize yazabilirsiniz!

Diğer Raporlar